Afbeelding van Ambacht Samen een interactieve game, HIA

Ambacht Samen een interactieve game, HIA

2018
Stichting Ambacht samen wil maatschappelijke betrokkenheid stimuleren door een interactieve game te ontwikkelen voor het bekend maken van de geschiedenis en de natuur van de Zwijndrechtse Waard, met name de Veerse Dijk, de Galgenplaat en de Sophiapolder. De Augmented reality zorgt voor de mogelijkheid om beelden vanuit de geschiedenis en opgenomen beelden van de film mijn naam is Sophia (première okt 2018) te laten zien op een smart device (telefoon of iPad) en zodoende interactief rond te gaan in de regio. Het spel element helpt om de route af te lopen en punten te verzamelen. De doelgroepen zijn: Basisschool kinderen, voortgezet onderwijs en algemene bevolking Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht. Voor het ontwikkelen van de game en het content heeft MBZ een donatie bijgedragen.