Afbeelding van Stichting Samen Jij & Wij, Zwijndrecht

Stichting Samen Jij & Wij, Zwijndrecht

2017
Stichting ‘Samen! Wij en Jij’ is in 2014 opgericht en stelt zich ten doel om belangeloos 24-uurszorg mogelijk te maken aan kinderen en jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis.
De stichting is opgericht voor financiële ondersteuning van Driestroomhuis ‘Samen! Wij en Jij’ De zorg voor de kinderen in een gezinshuis wordt veelal gefinancierd uit gemeentegelden of PGB. Maar de opstartkosten en begrotingstekorten van een gezinshuis worden niet vergoed en komen voor eigen rekening. Voor dergelijke kosten kan ter dekking aan stichting ‘Samen! Wij en Jij een bijdrage gevraagd worden.
Daarnaast kan de stichting een bijdrage leveren voor algemene zaken, zoals zwemlessen, kamp, aanschaf van extra materialen of de inrichtingen van een kamer of tuin.